20. detsember 2013

Hurraa! Hurraa! Hurraa! Jõuluvaheaeg!


Täna oli koolis 2.veerandi pidulik aktus ja sellele järgnes klassijuhatajatund. Klassis saime kätte tunnistused, kus olid hinnangud meie õppimise kohta, mitte hinded. Uuel poolaastal hakkame ka meie hindeid saama. Õpilased, kel olid tunnistusel ainult "5", kutsuti üles lavale ja "4" ja "5" paluti seista lava ette. Kogu koolipere plaksutas tublidele õpilastele. Järgmisel veerandil on meil ka võimalus heade õpitulemuste eest direktori käskkirjaga kiita saada. Klassijuhatajatunnis tuletasime meelde ohutusnõuded ja lubasime õpetajale neist kinni pidada. Kui uuel aastal kooli tuleme, siis võtame kaasa hästi palju küünlaümbriseid. Viimane küünlaümbriste toomise tähtpäev on 29.jaanuar. Koolivaheajal puhkame välja kooliväsimust ja viibime palju värskes õhus. Õpetaja soovitas meil ka raamatut lugeda, sest raamat on hea sõber, kui juhtumisi õues pole midagi teha. Täna saime kätte uued eesti keele õpikud ja töövihikud (ema/isa kirjutab õpiku kasutaja nime/õppeaasta õpiku lõppu; õpikutele panna kattepaber/ etikett). Nendega õppematerjalidega hakkame tööle 3.veerandil. Jaanuarikuu lõpus (29.01?) teeme oma klassi aabitsapeo, kus esinevad kõik lapsed. Jaanuaris on pranglimises I etapp - lemmikkolmevõistlus. Võistleme maakonna 1.klassidega. Püüame anda endast parima, sest kaitseme oma kooli au.
Mida me 2.veerandil tegime?
Kaks korda käisime Rakvere Teatris (Nuku ja Noorsooteatri etendus "Väike nõid" ja etendus "Hobune, kes kaotas prillid ära" + jõulumaa. Ka koolis oli väike õpetlik etendus "Jänes Jeebus ja Ottomar" ). Kaks korda käisime muuseumitunnis Rakvere Linnakodaniku Majamuuseumis ("Kadri istub Mardi süles" ja "Uhke kuuse tuppa toome"). Mihkli isa tutvustas meile oma hobi. Ta võistleb romurallil. Külastasime 3D Planetaariumi, mis on terves Baltikumis ainuke. Toimus liiklusnädal, kus kohtusime Lõvi Leo ja politseinikuga. Teame, et helkur on inimese kõige odavam elukindlustus. Kodanikupäeval tutvusime Kaitseliidu töötajatega ja saime teada, millega nad tegelevad. Salajasel hääletamisel selgusid oma klassi kõige sõbralikumad õpilased: Kristel, Helena ja Georg. Läbisime tasuta õppeprogrammi "Sipelgas Ferda sorteerib prügi". Oleme keskkonnateadlikud õpilased. Õppisime saatma postkaarte. Loosi tahtel saame meie õppekäigule EESTI POSTI. 2.veerandil toimus meie teine bussisõit. Käisime Sagadi mõisas jõulusaginal. See oli põnev ja õpetlik. Meie klassist osales 14 õpilast kooli jõululaadal. Päkapikud jälgisid meid kõikjal. Nad külastasid meie klassi esmaspäeviti ja reedeti. See oli väga teguderohke veerand.
Ees on jõuluvaheaeg! Jõululaupäeval külastab meid jõuluvana ja uue aasta võtame vastu uhke tulevärgiga.
Kooli tuleme alles 6.jaanuaril 2014. Hurraa! Hurraa! Hurraa! Peaks, et lumi tuleb ikka maha. 3.veerand on suusaveerand.  Kui lumi on maas, siis kõik 1.kl õpilased suusatavad keppideta koolihoovi õpperajal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.