4. jaanuar 2014

Jaanuari esimene nädal koolis

Esmaspäeval, 6.jaanuaril on kolmekuningapäev ja koolis algab III õppeveerand. Esialgu kehtib vana tunniplaan. Kehaline kasvatus toimub võimlas. Alates III õppeveerandist lähevad kõik 1.kl õpilased ise võimlasse kehalise kasvatuse tundi. Hilineda ei tohi (hilinejad märgitakse e-kooli)! Alates 20. jaanuarist kehtib uus tunniplaan. Loodame, et selleks ajaks on ka lumi maha sadanud. Kohe esimesel päeval on klassis korrapidaja Melany (vaata blogi kalendrit). Esmaspäeval tuletame meelde kooli kodukorra ja korrapidaja kohustused. Kindlasti võtame kooli kaasa kogutud küünlaümbrised (kirjuta paberile kogus). Juba meie klassi õpilaste vahel käib omavaheline võistlus, kes on kõige rohkem küünlaümbriseid toonud. Kolmapäeval, 8.jaanuaril kl 17.30 toimub koosolek lapsevanematele.
Eesti keel - jutustame jõuludest, aastavahetusest ja põnevatest seiklustest koolivaheajal. Loeme meie klassile saabunud kirja jõuluvanalt. Jõuluvana kiri oli kogemata ajalehtede vahele jäänud ja selle avastas meie kooli majandusjuhataja. Parem hilja kui mitte kunagi (vanasõna). Tutvume uue eesti keele õpiku ja töövihikuga. Pisik satub lastekirjanduse keskusesse ja tutvub Nukitsaga. Fantaseerime ja võrdleme Pisiku ja Nukitsa kodusid. Kordame eelmisel poolaastal õpitud kirjatähti, keelereegleid ja tähestikku. Mõistatame mõistatusi talve kohta. Arutleme, kuidas aidata teisi.  Hakkame tegema ettevalmistusi aabitsapeoks.
Matemaatika - tutvume tööraamatu 2.osaga; kordame eelmisel poolaastal õpitut; kasutame geomeetriliste kujundite komplekti. Peastarvutamine 10 piires peab olema automaatselt selge, sest peagi hakkame arvutama 20 piires üleminekuga. Harjutame pranglimist, sest varsti on võistluse I etapp.
Loodusõpetus - vestleme talvest ja lindude elust talvel. Õpilased, kel jäi töövihikus (lk 18-19) iseseisev töö pooleli, lõpetavad selle 15.jaanuariks.
Kunst ja tööõpetus - teeme puhumistehnikas ilutulestikku. Reedeks on vaja kaasa võtta joogikõrs. Meisterdame kodustele aabitsapeo kutse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.