3. juuni 2014

Küünlaümbriste jaht


Alumiiniumist küünlaümbriste kogumisaktsioon "Küünlaümbriste jaht" osutus tänavu nii edukaks ja laste seas populaarseks, et oleme otsustanud sügisel aktsiooni kindlasti jätkata. Seetõttu anname varakult teada, et meie uus kogumisaktsioon algab juba sügisel ja kõik koolilapsed on oodatud osalema! Täpsema info saadame suve lõpus.
"Küünlaümbriste jaht" on suunatud 1.-6. klassi õpilastele üle Eesti. Laste ülesanne on kokku koguda lõpuni põlenud teeküünalde alumiiniumiümbriseid. Kõik osalenud klassid saavad aukirjad, parimaid klasse ja individuaalseid kogujaid ootavad ka auhinnad. Täpsemad auhinnad avalikustame sügisel.

Palun edastage eelnenud info võimalusel enne suvepuhkust ka lastele, sest juba suvel on häid võimalusi kogumisega algust teha. Näiteks augustis toimuv Muinastulede Öö, mil süüdatakse lisaks suurtele lõketele ka palju küünlaid ja tõrvikuid. Kahjuks näeme igal aastal, kuidas mererandadele jääb pärast üritust palju alumiiniumist küünlaaluseid. See on tublidele noortele hea võimalus end sügisel toimuvaks "jahiks" ette valmistada: randadel olevad küünlaümbrised kokku koguda ning kampaania lõpus ülejäänud ümbristega meieni toimetada. Kohad, kust 31. augusti hommikul võib leida alumiiniumist küünlakesti, võib leida Muinastulede Öö veebilehe avalike ürituste nimekirjast: http://muinastuled.ee/tule-mere-aarde/suuremad-sundmusedVarasemate aastate info põhjal on eriti palju küünalde põletamise risu maha jäetud Pärnu ja Pirita rannas, Russalka mälestusmärgi juures kividel ja mitmetes muudes rahvarohketes kohtades.

Eesti suurima vanametalli käitleja Kuusakoski eestvedamisel toimuva "Küünlaümbriste jahi" eesmärk on propageerida noorte seas keskkonnasäästlikku käitumist ja selgitada noorema astme kooliõpilastele taaskasutuse ning jäätmete sorteerimise vajalikkust. Tänavu talvel lõppenud aktsiooni käigus saime selle eesmärgi täitmisega suurepäraselt hakkama: 3699 õpilast üle terve Eesti kogusid kokku 766 255 põlenud alumiiniumist teeküünlaümbrist kogukaaluga rohkem kui 1 tonn!
NB! Küünlaümbised peavad olema loetud!

AS Kuusakoski

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.