26. oktoober 2013

II veerandi esimene nädal koolis

Esmaspäeval algab jälle kool. Tunnis jutustame sellest, mida põnevat koolivaheajal juhtus (teritame kuulamisoskust ja tähelepanu). Nüüd on klassis igal lapsel oma koht, kuhu raamatute lugemise eest kleepse koguda. Tunniplaan on teisel veerandil sama. Esmaspäevased tunnid:  eesti keel, eesti keel, matemaatika, kehaline kasvatus. Sel veerandil alustame ka korrapidajate ülesannetega. Esimene korrapidaja on Andra.  Kolmapäeval, 30.oktoobril  läheme Rakvere Teatrisse vaatama Nuku- ja Noorsooteatri etendust "Väike nõid". Etendus algab kell 12.00 ja koos vaheajaga kestab kella 13.30. Neljapäeval, 31. oktoobril on teise tunni ajal (tasuta) pärimusmuusika kontsert. Reedel, 1.novembril on kolmanda tunni ajal stiilipäev. Me oleme kõik kadrisandid ja tutvustame kadripäeva kogu kooliperele.
Eesti keel - Pisik on tutvustanud meile juba kirjanduse ja meistrite tuba. Nüüd saame teada, mida põnevat tehakse kunstniku toas ja dekoratsioonide laos. Tutvume Krõlli ja mereröövlitega. Loeme Sööbiku ja Pisiku tegudest. Kirjatehnikas õpime selgeks kirjatähed Ss, Ee ja Ii. Saame teada, et eesti keeles on sõnade alguses k, p, t. Mitmuse tunnuseks on -d.
Matemaatika - arvutame peast 10 piires (varsti õpime juba 20 piires arvutama). Lahendame tekstülesandeid eurodega ja tutvume ka teiste maade rahadega, kinnistame mõisteid parem-vasak. ja teeme iseseisva töö nr 4. Neljapäeviti on koolis pranglimine, aga kodus on soovituslik igal koolipäeval pranglida.
Loodusõpetus - esimese veerandi viimases tunnis tegime metsa teema kohta kokkuvõtte. Nüüd kiikame aeda ja tutvume aiasaadustega.
Kunst ja tööõpetus - oleme eestlased ja tähistame meie rahvakalendri tähtpäevi. Hea on teada ka teiste maade kultuuri. Nimelt tähistatakse mujal maailmas oktoobri lõpus Halloweeni. Stiilipäeval tutvustavad 2.klassi õpilased seda päeva. Meie meisterdame vatitikkudest luukere. Võta kooli kaasa veidi vatitikke (õpetajal ka olemas) ja PVA-liimi. Leppisime kokku, et iga laps teeb endale ühe Klaabu. Selleks muretse endale tühjaks puhutud kanamuna või penoplastist muna (A&O kpl), veidi traati ja plastiliini.
KOHTUMISENI KOOLIS!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.