5. oktoober 2013

Oktoobri teine nädal koolis

Sel nädalal tähistame üleriigilist leivanädalat, mida peetakse Eestis juba 16. aastat. Helena isa kutsus meid kolmapäeva hommikul oma koju külla, et rääkida meile, kuidas tema leiba küpsetab. Emaspäevaks võta kooli kaasa üks leivatükk (kuubikuteks lõigatud), mida teie peres süüakse. Uuri välja, mis on selle leiva nimi. Teeme klassis poeleibade näituse ja selgitame välja, missugust leiba meie klassi kodudes kõige rohkem süüakse. Loomulikult pärast sööme leivakuubikud ära. Reede tuleb meil ka väga tihe tööpäev. Hommikul kell 8.20 algab õppetund Eesti PolitseimuuseumisKell 9.30 algab saalis loeng hammaste tervishoiust ning suuhügieenist.
Eesti keel - oleme tuttavad kõigi aabitsategelastega. Tähestik on peas. Algab aabitsa lugemikuosa. Loeme sellest, mida teeb Teatripisik kirjandustoas. Tutvume vahvate kollidega. Jutustame pildiseeriate põhjal. Õpime kirjutama suuri ja väikesi kirjatähti o, õ, ö, u, ü, v. Räägime vastandsõnadest ja sama tähendusega sõnadest ning hellitusnimedest.
Matemaatika- arvud 7, 8, 9 koostis. Kordame geomeetrilisi kujundeid. Treenime peastarvutamist. Õp Piret annab kõigile päevikusse kleepimiseks  pranglimise paroolid. Kodus harjutamine on lausa vajalik. Tean, et meie klassis on juba tublisid lapsi, kes kodus pranglivad.
Loodusõpetus - räägime söödavatest ja mürgistest seentest. Too kindlasti kooli Looduse leksikon, sest see on meil kasutamiseks mitme klassi peale.
Kunst ja tööõpetus - mõtle kodus valmis kavand ja koolis teed kuivatatud puulehtedest kleepetöö. Häid ideid võid leida raamatutest ja internetist. Kui jõuame, siis laia pintsliga värvime guaššidega A3 paberite taustad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.