Soolased ja magusad suupisted
Reeglid ja soovitused
1. Kiirelt kohapeal valmistatavad (45 minuti jooksul).
2. Peavad sisaldama isetegemise momenti, nt. krõpsud dipikastmega ei lähe arvesse.
3. Suupistete alusena võib kasutada kõiki saia-leivatooteid.
4. Valmistatud suupisted peavad olema eakohased.
5. Esindatud peavad olema nii soolased kui ka magusad suupisted.
6. Koduse ettevalmistustööna läheb arvesse toiduainete eelnev kuumtöötlemine. Tükeldamise, segamise, maitsestamise, viimistlemise ja kaunistamise osa tuleb läbi teha konkursil.
7. Grupi suuruseks on kuni 4 õpilast ja algklasside õpilased võivad abiks kasutada ühe täiskasvanu abi. Juhendaja kaasamisel algklasside osas tuleb panna tähele, et juhendaja on töö suunaja, aga mitte ärategija. Õpilased tükeldavad, segavad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise. Erandina võib ta abi osutada maitsestamisel. Juhendaja liigne aktiivsus vähendab õpilaste hindeid valmistamise protsessi eest.
8. Vahendid serveerimiseks võiksid olla kaasa võetud ja proovitöö kodus läbi tehtud!
retseptide olemasolu ja esitlus on samuti kohustuslik :)
retseptide olemasolu ja esitlus on samuti kohustuslik :)
Hinnatakse
1. Suupistete vaagna välimust (kujundust).
2. Suupistete välimust.
3. Maitset.
4. Suupistete söömise mugavust (kui hea on neid vaagnalt võtta ja kui vähe need määrivad).
5. Töö käiku (kokkajate rõivastust, grupitööd, laua puhtust, toiduainete ja prügi käsitlemist).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.