7. september 2015

EI KILLERKOTILE!

„Ei Killerkotile!“
Leiame asenduse kilekotile!

Kilekott laguneb looduses enam kui tuhat aastat, muutudes järjest väiksemateks helvesteks. Neid tükke neelavad pahaaimamatult toidu pähe alla loomad ja linnud. Plastjäätmed on süüdi miljonite kalade, lindude ja mereloomade surmas igal aastal! 
Konkursi reeglid ja juhend
MTÜ JCI GO koda korraldab kilekottide vähendamise kampaania Killerkott raames lasteaedadele, algkoolidele, põhikoolidele ja gümnaasiumidele alternatiivsete kottide valmistamise konkursi.
Konkursi eesmärgiks on vähendada kilekottide tarbimist, tõsta inimeste teadlikust kilekoti kahjulikkusest keskkonnale ning innustada inimesi kasutama riidest kotte või võrkkotte.
Algkoolidelt, põhikoolidelt ja gümnaasiumidelt ootame valmis kujul kandekotte. Lasteaiad võivad esitada nii valmis koti kui ka joonistusi. Kõikidelt osavõtjatelt ootame väikest kirjeldust oma tööst.
Konkursi üldinfo
Konkurss toimub 7.09.2015 – 25.10.2015. Osaleda võivad kõik koolid ja lasteaiad. Alternatiivseid kotte võivad klassis või rühmas valmistada kõik noored või grupp noori. Ühest klassist või lasteaiarühmast võib konkursile saata vaid ühe töö. Konkursitööks võib olla kas üks kandekott või kotikomplekt, mis koosneb ühest suurest ja mitmest väikesest kotist.
Mida teha?
Osalemiseks võib alternatiivseid kotte ise õmmelda, proovida furoshiki tehnikat või muul moel disainida kandekotte. Materjalile ja koti välimusele piiranguid ei ole. Hindame koti juures kasutaja mugavust, lisafunktsioone, loodussõbralikkust ja taasukasutatava materjali kasutamist. Ootame, et osalejad oleksid võimalikult loovad ning originaalsed.
Kuidas osaleda?
Konkursil osalemiseks tuleb valmis töö või pilt saata ajavahemikus 07.09.2015 – 25.10.2015
postiga aadressile Pärnu mnt. 388B, Tallinn 11612 või e-mail teel info@killerkott.ee.

Parimatele auhinnad!
Killerkoti kampaania toetajad on parimatele klassidele ja lasteaiarühmadele välja pannud auhinnad, millest saab rõõmu tunda terve klass või lasteaiarühm. Konkursi toetajateks on Megazone Seikluskeskus, Tallinna Botaanikaaed, Tallinna Loomaaed, TÜ muuseum, Eesti Loodusmuuseum, Tallinna Teletorn, Seikluspark OÜ ja Eesti Meremuuseum, TÜ Loodusmuusem ja Botaanikaaed.

Algkoolid/põhikoolid
  • Klassiõhtu Megazones: 2h 55min peoruumi kasutust, 2x 20min Megazone lasermängu osaleja kohta ja diplomid parimatele mängijatele
  • Eesti Loodusmuuseum - üks klass saab tasuta sissepääsu ning muuseumitunni.
  • Eesti Meremuuseum - haridusprogramm alg-ja põhikooli astmele
Konkursi žürii annab igas kategoorias välja kolm esimest kohta. Samuti paneme välja auhinna facebooki lemmikule.
Auhindu jagatakse kolmes kategoorias: 
  1. Lasteaiad – joonistused ja valmis kujul loodussõbralikust materjalist valmistatud korduvakasutavad kandekott ja juur- ja puuvilja kotid
  2. algkoolid/põhikoolid - valmis kujul loodussõbralikust materjalist valmistatud korduvakasutavad kandekott ja juur- ja puuvilja kotid
  3. gümnaasiumid - valmis kujul loodussõbralikust materjalist valmistatud korduvakasutavad kandekott ja juur- ja puuvilja kotid
Tulemused tehakse teatavaks 30. oktoobril!
Lisainfo  ja küsimuste korral pööruda meili teel:  teele.kants@gmail.com ja tatjana.lavrova@gmail.com.

Kodulehekülg: www.killerkott.org
Facebook: /killerkott.org

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.