28. september 2013

Oktoobri esimene nädal koolis


Teisipäeval algab oktoobrikuu. Meie läheme 1.oktoobril Rakvere Teatrisse vaatama etendust "Sööbik ja Pisik". Reedel, 4.oktoobril tähistatakse koolis õpetajate päeva. See on natuke teistsugune koolipäev. Sel päeval on õpetajateks 9.kl õpilased, õpetajatest saavad koolijütsid.
Eesti keel - meil on veel mõned tähed õppimata. Sel nädalal tõmbame otsad kokku. Me tutvume veebivaht V-ga, võõrtähti esindavad fakiir F, wok W, cappuccino C, šampinjon Š, zoo Z, žonglöör Ž, queen Q ning mehed mustas X ja Y. Aabi ja Bibi on aednik A peol  ning keset toredat pidu lahkuvad Aabitsamaalt. Kogu tähestiku õpime pähe. Aabi ja Bibi  lugudel on lõpp ning toimub tagasiminek nukuteatrisse. Vestleme ka raamatute ja lugemise tähtsusest.
Matemaatika - õpime sirgjoont ja kõverjoont, punkti ja sirglõiku. Treenime peastarvutamist (harjuta kodus Miksike / pranglimine /trenniväljak). Arvud 7, 8, 9.
Loodusõpetus - vestleme sügise tunnustest,  metsast ning okas- ja lehtpuudest.
Kunst ja tööõpetus - õunte viimistlemine (joonistame viltpliiatsitega seemned ja "sabad"). Näputrükis tehtud õuntest teeme klassikaaslasele sünnipäevaks kaardi. Mõtle, millise pildi teeksid kuivatatud puulehtedest (lind, loom, kala jne). Seejärel pane puulehed kuivama (eriti kiiresti saab lehti kuivatada läbi ajalehepaberi triikides).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.